Ja, ni som har följt min sida vet ju hur jag brinner för att föra ut den tvärvetenskapliga antrozoologin till Sverige!

Men varför ytterligare ett ord som folk ska säga, antr…vadå om?

Antrokynologi är ju kort och gott att kombinera hundkunskap – kynologi med Antrozoologi. Och det växer i många länder för hundintresserade och vi insåg att vi förstås måste ta det också hit, till Sverige!

Men varför? Vad kan det ge?

Jag och Karolina på Kynologia har ju känt varandra länge nu som vänner men vi har också pratat hund i år efter år. Karolina är hundpsykolog men som sådan särskilt insatt i bland annat hundens behov, berikning, hur hundens psykiska utrymme spelar roll och mycket annat. Hennes tankar har för mig alltid varit stora och viktiga och vi har med tiden insett att kombinera detta med vad jag har att komma med ger faktiskt någonting alldeles nytt!

Nämligen att både se hundens behov här idag och hur hunden lever och har levt på andra håll i världen.

Forskningen som vi får till oss är ju styrd av tre saker. Den kretsar kring vårt ”västerländska” sätt att hålla hund. Den kretsar kring manlighet som norm, för det gör nästan allt vi får till oss. Och den kretsar kring att människan är det centrala.

Vill vi veta hur en terapihund kan bidra eller hur vår träning kan bli bättre eller hur en viss hundsport kan förfinas, då finns det hur mycket som helst att finna (och inget fel med det, men!) vill vi tänka mer kring hunden som person oavsett hur denne beter sig eller hur vi själva mår i saker eller hur det är att arbeta med svåra hundfrågor eller vem hunden är när trots allt 85% av världens hundar lever utan ägare… då finns det mindre. Och detta vill vi fylla i!

Så kom med på nästa kursomgång om du är nyfiken!

Du kan läsa mer via min sida eller Teachablesida om kursen och alltid maila mig vid frågor