Ja, det är några av de saker jag har gjort sedan sist! Första omgången av yrkesutbildningen ”Jobba med katt” – för de som vill arbeta med katter i någon form – gick av stapeln i lördags och jag har fått fin feedback på kursen. Det blir fler!

Även om jag allra mest brinner för utsatta katter tycker jag väldigt mycket om att också utbilda de som vill öppna kattpensionat eller starta uppfödning, för när det finns kunskap om kattens behov och beteenden där höjer det kattens status. Så fick jag visa massor av berikningssaker för katt förstås på plats eftersom kursen hölls i Gnesta, roligt!

Den här veckan föreläser jag om bland annat trauma hos katter på katthemmet i Vaxholm, det ska bli fint att se hur de har det där.

Jag har också privattränat ponnyn Scarlet och hundkompisen Matteo parallellt i kantarellsök. Så väldigt roligt att se hur naturligt det kommer för en häst att arbeta med sök! Varför jobbar inte fler med detta med sina hästar? Eller görs det men är osynligt? När jag sökt efter det hittar jag nästan ingenting. Vet du något så berätta gärna! Jag skulle gärna fortsätta med detta för det är fantastiskt givande att se hur stimulerande hon tycker att det är.

Min fina Vera har nu blivit ett halvår gammal och hon är med mig på allt ifrån heldagsutbildning om katt till kantarellsöksträning med häst och klarar allt med bravur. Det var mitt mål, att få ha henne som kollega i det jag gör. Inte bara för att det är praktiskt utan för att hon både själv mår bra av att ha ett jobb och att jag mår så väldigt mycket bättre av att ha henne med när jag jobbar. Det gör mig lugnare och mer i balans helt enkelt.