Hösten är här och numera sover katter och hund i en varm hög i sängen, underbart efter alla sommarnätter då Pocahontas och Panter sovit ute. Vera har nu blivit balanserad igen efter sitt första omtumlande löp. Att bli könsmogen har fått henne att inse att en av hennes uppgifter (med ett ursprung från bland annat Chihuahua och Schipperke) är att larma alla faror. Och då menar jag ALLA faror. Vi jobbar med andra ord på att jag tackar och tar över när hon inte behöver larmskälla mer. Meningarna om när det inte behövs är lite delade inom familjen dock. Men jag kan ärligt säga att hennes unghundsperiod är lite av en dans på rosor, hon är med på allt från föreläsningar till dopmingel med samma glada attityd. Unghundstiden kan vara väldigt jobbig så jag är verkligen förskonad, livet flyter liksom på.

Vi går på kurs i långlineträning som jag tycker är väldigt roligt och nästa kurs kommer nog att bli specialsök, det kommer Vera älska.

På jobbfronten har jag bland annat slutkollat layout för min bok som nu går i tryck!

Det blir bokrelease för alla kattintresserade den 6 November!

Och föreläst på seminarium anordnat av World Animal Protection om djurturism

Fantastiskt roligt med responsen från resebranschen som vill göra bra för djur. Det kommer en artikel om seminariet i Djurskyddets webbtidning bland annat.

På Lördag kommer jag (och Vera) att hålla en heldagsutbildning på Stockholms katthem. Jag är så glad att de vill ta in mig som utbildare.

Just nu skriver jag en text om djur som politiska aktörer som skapar förändring själva genom sitt beteende. Hur roligt blev det då att mina marsvin har bestämt sig för att de inte längre tycker att tillvaron att vara ute ett antal timmar per dag är nog utan lärt sig att öppna buren själva och gå ut när det passar. Helt rätt, för jag har från början haft svårt för att de inte hela tiden kan välja eftersom jag aldrig hållit djur så. Nu får vi helt enkelt hitta ett system som gör att jag kan vara lugn med att alla är trygga (ska sägas att både katterna och Vera beter sig, i katternas fall artigt, i Veras fall socialt kommunicerande, med marsvinen, men när jag inte är hemma? Detta tåls att tänkas på). Underbara, kloka djur är de hur som helst. Synen på marsvin som tråkiga och inaktiva är verkligen förlegad, vilka, roliga, kreativa och sociala djur de är.

Så har jag börjat skriva på nästa bok… kunde inte låta bli. Den kommer att handla om hundar. Vi får se var den landar!