Nu börjar ”en vecka fri från våld” och jag kommer att utbilda om både barns situation vid våldsutsatthet där djur finns med i bilden och om tvångsmässigt djursamlande, på Länsstyrelsen Sörmland och Halland under veckan.

Jag och min kollega Carin Holmberg kommer att ha med oss hundarna och gå omlott med dem då den andra föreläser. Det blir mycket uteliv på nya platser för våra unghundar, som lyckligtvis är superbra vänner!

Jag är så glad att flera Länsstyrelser börjar visa intresse för det här med djursamlande.. ett stort problem som drabbar många djur men faktiskt även en del barn som befinner sig i samlarhem. Nästa år kommer jag få möjlighet att handleda studenter som vill undersöka djursamlandet i Sverige, något jag ser fram emot för vi måste få en bättre bild av hur det faktiskt ser ut här.

Utöver detta pågår även min onlineutbildning för de som vill arbeta med katter nu. Det är väldigt givande att kunna erbjuda utbildning online, det kommer jag att satsa mer på framöver! Att man kan läsa var man än bor och vilka tider man än har, det är en stor frihet. Fler kurser kommer under 2020!