Så roligt det har varit att hålla online-kurs om yrkesförberedande för att jobba med katt! Det finns ett så stort engagemang hos många för våra katter och det har varit fint att läsa alla svar på frågor, kloka funderingar och vilja att förändra för kattens situation i Sverige. Nästa omgång startar den 31 januari. Jag har också fått väldigt fin feedback från deltagare denna omgång på kursens innehåll vilket känns jätteroligt förstås.

Jag hoppas så innerligt att min bok ”Katt och människa emellan” ska leda just till större förståelse för hur katter faktiskt är. Sociala, empatiska varelser. Jag skriver om min Pocahontas men genom det knyter jag också in hur katter fungerar och vad de betyder för många människor. Och vad de själva förtjänar! Vi måste få en bättre tillvaro för katter nu. Jag tänker att 2020 ska bli kattens år!

Jag är så glad för recensionen från bibliotekstjänst som skrev bland annat att

”Med Katt och människa emellan får läsaren en guide till katters egenskaper och beteenden. Detta presenteras på ett vetenskapligt, varmt och mycket personligt sätt. Therese Lilliesköld brinner för att hjälpa kattägare förstå sina djur och därigenom kunna ge dem ett gott liv. Bokens 16 kapitel förmedlar fakta baserade på verkliga händelser, och författarens egen katt Pocahontas finns med som en röd tråd genom texten. Här finns råd, rön och tankar kring katter och människor i allmänhet, och många frågeställningar besvaras i den löpande texten. Therese Lilliesköld är biolog och vidareutbildad Antrozoolog (läran om relationen mellan människa och djur) och behärskar konsten att förmedla fakta och vetenskap på ett lättillgängligt och roande vis. Texterna om katter som knyter an till både människor och djur med särskilda behov är tänkvärda.”

Här har Pocahontas och Vera samarbetat i att öppna godislådan i köket 🙂

För mig var det inte svårt att skriva om mig själv på ett personligt sätt, men det var desto svårare att landa i om det var rätt att skriva om min son, Ruben. Han var hela tiden självklar i det, och är det fortfarande, men för mig har det betytt så mycket att just detta har tagits emot på ett fint sätt. Att jag velat skildra hur det kan vara, vad den faktiskt kan betyda, att ha ett älskat djur nära när man ibland mår dåligt. Det har också fått mig och Ruben att landa i att vi vill skriva en bok till tillsammans!

Jag har min sista föreläsning för året på Kattstallet i Stockholm i veckan. Det känns fint att få prata katt där! Efter det ska jag pyssla med det som behöver göras inför nästa bokutgivning, nämligen min bok ”När elefanter drömmer” som är tänkt att komma till våren.

Och när mörkret ligger över hela landet är det bra att ha en hund som tvingar en ut och får en att se det vackra som trots allt finns just nu.