Så här mysigt kan man vårslappa när man har varit ute en hel dag!

Jag arbetar mycket med att flytta min verksamhet online just nu, både för att jag redan var på väg före corona men också för att nuvarande situation gör att ännu mer behöver läggas på nätet. Det jag är väldigt glad över är att det inte alls har uppfyllt mina farhågor att saker skulle bli mindre personliga, snarare har jag känt att många delar mer då de kan skriva svar enskilt till mig. Mina studenter på kurserna är verkligen fantastiska, det är så fint att få ta del av alla reflektioner och tankar.

Jag har också efter förfrågan lagt till nya kurser på empatia teachable, med bland annat fördjupning i antrozoologi om katt och häst. Den som är sugen på fördjupning om antrozoologi hund får gärna skicka en intresseanmälan till min och min kollega Karolina Lasses utbildning i höst – pågår ännu coronakrisen lägger vi nog ut även den online!

I maj går det också att börja Antrozoolgikurs liksom kurs om barn, djur och empati (ett ämne som jag arbetat med på många olika sätt). Skicka en intresseförfrågan om du vill veta mer!

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Vi njuter i övrigt av våren här i fulla drag. Min arbetsplats är ju en bod i nedre delen av min trädgård och varje morgon går rådjur här utanför och betar. Ekorrar hoppas omkring och fåglar sjunger. För mig personligen uppfyller det alla behov av kontakt med vilda djur men detta är ju ett ämne som ligger nära hands att tänka kring, med den enorma uppståndelse det har blivit kring dokumentären Tiger King på netflix. Vad gör att många människor känner en längtan att klappa ett vilt djur, som en tigerunge? Det är ett av många ämnen vi avhandlar under antrozoologikursen.

Andra intressanta dokumentärer om i grunden vilda djur som du kan se just nu är ”vargattacken” på tv4 och ”Blackfish” på SVT play.

Snart kommer min nästa bok, som berättar om kontakt med vilda djur på ett personligt och annorlunda vis, ut. ”När elefanter drömmer” är snart ute.

Det är min berättelse om hur det faktiskt kan vara att uppleva en sådan relation på riktigt och allt det för med sig.