Det har varit en stökig vecka som gått då vår fina katt Panter blev tvungen att opereras flera gånger på ett par dagar. En böld visade sig vara en gammal illa läkt skada med hård ärrvävnad och fistelgångar under som fick avlägsnas. Sedan sprack stygnen upp och han fick sövas på nytt och sys igen. Inte lätt för en hönsmatte men nu mår han bra igen.

Det här är hemlöshet hos katt. Att vi upptäcker en skada han måste ha fått som hemlös och som hade behövt veterinärvård då. Att han har fått läka bäst han kan och förmodligen haft ont. Jag är tacksam att ha kunnat hjälpa honom nu när vi upptäckte det men känner sorg över alla katter som inte fått ett hem som vår Panter, som vandrar runt och försöker överleva själva. Vi har troligen runt 150000 katter som lever hemlösa i Sverige.

En rolig sak jag hann med förra veckan var dock ett möte hos Jämställdhetsmyndigheten, som bjudit in oss för att berätta om sambandet mellan våld mot människor och djur. Det blev ett fint möte och många bra samtal. Den här veckan kommer jag att föreläsa för en kvinnojour som vill veta mer om djuren som levt med våld.

Under helgen var jag iväg och såg den nya Dumbo-filmen eftersom jag har blivit ombedd att skriva om den för World Animal Protection. Jag har mycket att säga om den, så nu blir det skrivdags!