Den här veckan var jag och hämtade hem vår nya flockmedlem, Vera. Hon kommer från ett djurskyddsärende från början men hon är en otroligt stabil liten varelse som glidit in i vår tillvaro som om hon aldrig gjort annat än bott här. Vera bekantar sig med alla sina nya familjemedlemmar och faktum är att det går fantastiskt bra. Jag hade inte i min nuvarande livssituation kunnat ta emot en traumatiserad hund med väldigt stora svårigheter men det här känns helt rätt i hjärtat, hon är en hund som behövde ett hem men som samtidigt verkligen kan få må bra i den tillvaro hon hamnat i.

Utöver allt mys med alla djuren har jag faktiskt hunnit jobba lite under veckan också. I helgen som gick föreläste jag för Djurskyddet Sveriges ungdomsförbund om djurs förmågor och känsloliv. Vilket härligt gäng att träffa med bra frågor! På måndag är det manusinlämning på mitt bokmanus så det har blivit en del pyssel med det, projektansökningar och så har jag bokat in en mix av föreläsningar för hösten och lagt upp. Det är kul att ämnena är så olika, det blir allt från elefanter och delfiner i fångenskap till djurskyddsproblematiken kring tvångsmässigt samlande av katter, och så förstås sambandet ur olika vinklar.