Nu är hösten på väg (fast jag njuter av sensommaren så länge det bara går..)

De få medicinalväxter som har blivit plockade i år har blivit förvandlade till bekväm kattbädd istället för té.. nåja. Sommarens fokus var ändå återhämtning så vad är väl en kopp te mer eller mindre? Under sommaren har Vera blivit nästan unghund och formats i sin personlighet. Lugnet har lagt sig här hemma, eller ja… kanske inte lugnet riktigt, för hon och Panter har bildat ett glatt litet ungdjursgäng om leker och stormar runt efter bästa förmåga medan Pocahontas som godmodig senior övervakar att det hela inte går överstyr. Men fint är det att ha hund och katt(er) tillsammans igen. Det är liksom den allra bästa kombinationen enligt mig.

Jobbmässigt håller jag på med det sista inför släpp av kattboken och åh, vad jag ser fram emot att den ska komma ut! Det planeras för en kombinerad miniföreläsning/frågestund/bokrelease i november i Björkhagen, så bor du i Stockholmstrakten och är intresserad, – kom! Ladda med kattfrågor du alltid velat ställa 🙂

Sedan är det många föreläsningar som ska göras i höst. På allt ifrån länsstyrelser och universitet till katthem och djurskyddsorganisationer- men alltid med samma fokus: att tala för djuren. Precis som jag vill ha det alltså! Jag älskar den här blandningen, det är liv i det.

Jag föreläser ju mest i slutna inbokade sammanhang men jag kommer att sträva efter lite fler öppna föreläsningar då det finns intresse för det. I höst är det bokreleasen och sedan en föreläsning på Kattstallet i december som är öppen för alla, kika under aktuella föreläsningar om du är intresserad. Jag lägger till ett kontaktformulär på detta blogginlägg, vill du stå med på mail-lista med utskick en gång per termin om föreläsningar öppna för allmänheten så kan du anmäla dig där. Jag har fått ett flertal förfrågningar om elefantföreläsning och ska undersöka om det går att ordna en sådan inför våren.

Jag arbetar också med att färdigställa nästa bok, om elefanter. Föreläsningar om elefanter har jag redan haft i augusti för World Animal Protections alla globala kontor och nästa blir för resebranchen i september. Det är dags att sluta sälja resor som innebär utnyttjande av elefanter och andra djur (jag kommer att tala även om delfiners situation).

Jag har också fått en arbetslokal, äntligen! Hela våren byggdes det friggebod och ordnades och nu har jag min egen lilla plats på jorden, där jag kan arbeta, förvara mitt antrozoologiska bibliotek och även ta emot (fyrbenta) klienter. Så underbart! Och förstås katt- och hundanpassat med diverse saker.

 

Både Vera, Pocahontas och Panter trivs här. Vera har en fantastisk Biabädd med diverse filtar men föredrar givetvis att sova i en av besöksstolarna…

Utanför pågår (när jag är där) bygget av diverse berikningsattiraljer för katter för att visa på kurs. Det är något jag brinner för, hur vi kan berika våra katters liv, alldeles oavsett om de går inne eller ute. Hit kommer kursdeltagarna för min yrkesutbildning katt i september att komma! Men allra först ska vi kika på hur mina marsvin har det. För de är ett så lysande exempel på hur trygghet och kontroll måste få komma först i ett djurs liv, innan de kan tillgodogöra sig glädjen av berikning. Med små enkla anpassningar får de den tryggheten. Mer om det i senare inlägg!

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][/contact-form]