Gobi – Den sanna historien om en liten hunds långa resa. Skriven av Dion Leonard, utgiven av Harper Collins.

Jag har, som så många andra, läst böckerna om gatuhunden Arthur. Eftersom den här boken presenteras som att den har samma upplägg; ultralöpare springer lopp i annat land, lär känna utsatt hund som slår följe med honom och kärlek uppstår, trodde jag att historien skulle kännas högst bekant. Dock känner jag att historien om Gobi förmedlar något nytt som jag tyckte om, nämligen författarens förmåga att på djupet granska sina känslor i det som händer. Det är en intressant berättelse om hans liv och hur han förändras av relationen med denna hund hund som berättas parallellt med själva historien om Gobi.

De långa beskrivningarna av förhållanden kring löpning hade jag kunnat vara utan men historien om Dions band till Gobi och alla turer kring att få hem henne är berörande och mycket intressant och det gör boken till en fin läsupplevelse.