Detta år har jag och mina kollegor inom Se Sambandet arbetat mycket med att ta fram ett utbildningsmaterial och en utbildning för veterinärer och annan personal inom djurhälsovården. Materialet handlar om hur man upptäcker och agerar på våld inom familjer och hur kopplingen mellan våld mot djur och människor ser ut – om man uppmärksammar utsatta djur kan man hjälpa människor och tvärtom. Projektet har finansierats av Svenska Djurskyddsföreningen.

Under denna höst har jag rest runt på veterinärkliniker, Länsstyrelser m.m. runtom i landet och hållit utbildningen och vi har fått ett enormt positivt gensvar! Vi kommer att fortsätta hålla utbildningen under 2019. Det här är första gången detta görs i Sverige och det är något vi har velat uppnå länge då behovet finns och man vet från flera andra länder vilken skillnad det kan göra för utsatta att veterinärer är utbildade inom denna kunskap och bemötande.Jag är så stolt över mig och mina duktiga kollegor för vad vi har gjort!

Om du arbetar inom djurhälsa och är intresserad av en utbildning så kontakta Se Sambandet eller fyll i formuläret nedan för att få mer information. Själva kunskapsmaterialet består av en handlingsplan med mycket information samt ett laminerat kort med två sidor som visar en kortversion på hur man kan agera.

Materialet kommer att gå att ladda ned kostnadsfritt från hemsidan men vi rekommenderar att man även går en utbildning innan det implementeras. Detta är komplicerade frågor som saknar svartvita svar och en hel del bollande av tankar och diskussioner brukar behövas.

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]